728 x 90

Lamborghini пропуска изложението в Женева

    Lamborghini обяви, че ще пропусне юбилейното 90-то издание на Geneva Motor Show през март тази година. Вместо това, компанията ще организира специално отделно събитие, на което ще запознае потенциалните си клиенти с актуалните си продукти. Причината за отказа от присъствие в Женева е основно фактът, че на толкова голям форум марките споделят вниманието на медиите

    Lamborghini обяви, че ще пропусне юбилейното 90-то издание на Geneva Motor Show през март тази година. Вместо това, компанията ще организира специално отделно събитие, на което ще запознае потенциалните си клиенти с актуалните си продукти.

    Причината за отказа от присъствие в Женева е основно фактът, че на толкова голям форум марките споделят вниманието на медиите и по този начин покритието за всеки един бранд по отделно е доста по-малко.

    Обратното, при самостоятелно организирани събития, медиите и техните читатели успяват да обърнат много по-голямо внимание на определена марка и точно това е идеята на Lamborghini.

    По-рано през 2020 година фирмата отчете значимо увеличение на продажбите си. През 2019 г. са записани 8205 пазарни реализации на автомобили от луксозната марка, което е с 43% повече от 2018 година.

    Главен пазар за Lambo си остава САЩ, където са продадени 2374 екземпляра. Голямо търсене на Lamborghini също така е фиксирано в Китай, Хонконг и Макао (770 бр.), Великобритания (658 бр.), Япония (641 бр.), Германия (562 бр.), Близкия Изток (387 бр.), Канада (376 бр.) и Италия (370 бройки).

    Бестселър в гамата на марката, както и преди, си остава кросоувърът Urus – през 2019 г. той е закупен от 4962 човека, което е с 182% повече от 2018 г. (1761). Втори по популярност стана Lamborghini Huracan Evo, който е с тираж 2139 екземпляра. Супермоделът Aventador е на трето място – 1104 продадени автомобила.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт