728 x 90

Новият Audi S3 ще е по-мощен от Mercedes-AMG A35

Немската компания Ауди публикува фотографии на прототипа S3 от следващо поколение и споделиха малко информация за хот-хеча. Автомобилът се е получил малко по-мощен от своя основен конкурент – Mercedes-AMG A35. Новият Audi S3 ще бъде снабден с модернизирана 2-литров "турбочетворка", производителността на който е увеличена от 300 до 310 конски сили. Пиковият въртящ момент не

Немската компания Ауди публикува фотографии на прототипа S3 от следващо поколение и споделиха малко информация за хот-хеча. Автомобилът се е получил малко по-мощен от своя основен конкурент – Mercedes-AMG A35.

Новият Audi S3 ще бъде снабден с модернизирана 2-литров "турбочетворка", производителността на който е увеличена от 300 до 310 конски сили. Пиковият въртящ момент не е променен – 400 Нм. За сравнение моторът на Mercedes-AMG A35 развива 306 к.с. и 400 Нм.

Двигателят ще работи със седемстепенен "робот" с двоен съединител и система за пълно задвижване, способна да прехвърля до 100% тяга върху всяка от осите при необходимост. По предварителни данни, следващото Audi S3 ще може да се ускори от място до 4,7 сек., а максималната скорост ще бъде принудително ограничена от електроника до 250 км в час.

Приемът на поръчки за новото Audi S3 започват през май тази година, а първите автомобили ще се появят при дилърите през юли. Предполага се, че публичната премиера на Audi A3/S3 от следващо поколение ще се състои още през март на Автосалон Женева 2020. Моделът, който ще бъде изграден върху модулната платформа MQB Evo, ще разделя основни възли и агрегати с осмия Volkswagen Golf.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт