728 x 90

Отмениха автомобилното изложение в Женева и за догодина

Организаторите на автомобилния салон в Женева обявиха официално, че събитието няма да се проведе през 2021 година. Тази година салонът беше отменен буквално часове преди началото си заради развитието на коронавирус. Причината за решението за 2021 година е несигурността на голяма част от потенциалните изложители дали ще участват. Организаторите са направили отворено проучване, в което

Организаторите на автомобилния салон в Женева обявиха официално, че събитието няма да се проведе през 2021 година. Тази година салонът беше отменен буквално часове преди началото си заради развитието на коронавирус.

Причината за решението за 2021 година е несигурността на голяма част от потенциалните изложители дали ще участват. Организаторите са направили отворено проучване, в което много марки не са могли да потвърдят на 100 процента догодишното си участие.

Освен това, от страна на организаторите стана ясно, че събитието ще си търси нов собственик. Най-възможен такъв изглежда Palexpo, изложбения център, в който то се провежда, но засега няма постигнато финално споразумение.

Внезапната отмяна на събитието тази година е коствало на организаторите над 10 милиона евро под формата на загуби. Отрицателните резултати ще бъдат покривани със заем в размер на около 15 милиона евро.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт