728 x 90

И китайците от Arcfox с електрически концепт в Женева

Китайската нова автомобилна марка Arcfox, която е собственост на местния гигант BAIC, представи по време на изложението в Женева чисто нова концептуална разработка. ECF тества водите сред потребителите и загатва за бъдещите серийни разработки на бранда. Зад дизайна на студията стои не кой да е, а Валтер да Силва – дизайнерът, който стои зад автомобили като Audi R8,

Китайската нова автомобилна марка Arcfox, която е собственост на местния гигант BAIC, представи по време на изложението в Женева чисто нова концептуална разработка. ECF тества водите сред потребителите и загатва за бъдещите серийни разработки на бранда.

Зад дизайна на студията стои не кой да е, а Валтер да Силва – дизайнерът, който стои зад автомобили като Audi R8, Alfa Romeo 147 и Volkswagen Scirocco.

Формата на каросерията тук е класически SUV, като за това подсказват късите надвеси отпред и отзад, както и високият пътен просвет.

Задвижването е изцяло електрическо. Поверено е на система, която може да измине до 600 километра с едно зареждане. Няма данни за мощността и ускорението, но китайците коментират, че на борда налични са системи за автономно шофиране от ниво 3.

На този етап няма и данни дали ще видим подобна серийна разработка от фирмата, нито къде марката ще се опитва да реализира продукцията си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт