728 x 90

Truck Expo 2023 отвори врати в Пловдив

    На 8 юни в Международен панаир Пловдив започна най-голямото изложение на товарни автомобили у нас. Truck Expo 2023 се провежда от 8 до 10 юни в Международния панаир Пловдив. На изложението са представени над 100 световни марки тежко- и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, оборудване и цялата палитра съпътстващи продукти и услуги в

    На 8 юни в Международен панаир Пловдив започна най-голямото изложение на товарни автомобили у нас.

    Truck Expo 2023 се провежда от 8 до 10 юни в Международния панаир Пловдив. На изложението са представени над 100 световни марки тежко- и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, оборудване и цялата палитра съпътстващи продукти и услуги в сектора, събрани на едно място. Икономиката се съживява, на дневен ред е модерният транспорт. 


    Стартът на събитието беше даден от кмета на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кмета по транспорта Тодор Чонов, изпълнителния директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Татяна Груева, ръководителя на секция „Товарни автомобили“ в ААП Иван Ушев и главния директор на Международния панаир Пловдив Иван Соколов.  


    „Свидетели сме на сериозната промяна в индустрията – преминаването от двигатели с вътрешно горене към нискоемисионно задвижване. Съгласно Парижкото споразумение всички производители на тежкотоварни превозни средства са задължени да намалят своите въглеродни емисии с 45% до 2030 година и с 90% до 2090 г. Изключително радостен съм да видя тази година толкова много електрически автомобили, което дава страхотна възможност на всички посетители да се запознаят с новите технологии и да докоснат бъдещето“, каза Иван Ушев – член на УС и председател на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители, организатор на изложението.

    Тази година желанието на организаторите е да предложат нов и различен начин за представяне на иновациите в транспорта, защото превозните средства с инвестиционно предназначение са флагман на високите технологии и оборудване в автомобилите, подчертаха от ААП. Затова вторият акцент в концепцията на изложителите е свързан с безопасността, съгласно Регламента за обща безопасност на Европейския съюз, който влиза в сила от следващата година. Това включва редица системи за активно и пасивно подпомагане на водачите, както и системи за безопасност, които производителите вече са въвели в серийно производство в камионите и ще покажат на Truck Expo 2023. 


    Независимо че последните години са доста трудни за производителите в глобален мащаб, през 202 г. секторът на тежкотоварните превозни средства в България отбеляза рекорд по регистрирани нови автомобили – над 3500 броя. „Поздравявам с тези резултати всички колеги, както и партньорите ни от транспортния и логистичния сектор, защото зад това стои много труд и преодоляване на редица предизвикателства, свързани с прекъсвания във веригите за доставки, недостиг на компоненти, инфлация, скъпи горива, нарастващи лихви, високи разходи за поддръжка“, каза изпълнителният директор на ААП Татяна Груева. По думите й около 90% от продажбите са свързани с международния транспорт, което показва, че българските транспортни фирми с обновени и модерни флотилии имат възможност да предложат изключително качествена и конкурентна услуга на европейските пазари. „Радваме се да сме част от този успех и да подкрепим тези усилия с най-новите модели товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, които автомобилната индустрия може да предложи в момента“, допълни г-жа Груева. 

    Вече 30 години Асоциацията на автомобилните производители е част от бизнес климата в България. Работим с всички институции за това България да има ясна стратегия за чиста и устойчива мобилност, насочена към обновяване на автомобилния парк, увеличаване броя на продажбите на електрически автомобили, подобряване качеството на въздуха, основно в градовете, намаляване на пътнотранспортните произшествия, дигитализиране на регистрацията и услугите. От ААП подчертаха ролята на държавата като активен участник в процеса – с изграждането на подходяща инфраструктура, зарядни станции и капацитет на енергийната система. 

    Truck Expo 2023 в цифри:

    • Над 40 фирми изложители
    • Над 100 световни бранда
    • Над 20 000 кв.м изложбени и сервизни площи
    • Очакват се повече от 10 000 посетители

    В шестото издание на форума участват BMC Trucks, DAF, Ford Trucks, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Volvo Trucks, както и производителите на ремаркета и полуремаркета с марките Schmitz Cargobull, Doll, Kögel, Knapen, CTE Trailers, Meiller, WEKA, Wielton, цистерните Santi, гондолите Menci. Най-новите модели в лекотоварния сегмент – категория N1, представят Cenntro, Ford, Piaggio Commercial, Toyota, както фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. 

    Работно време за посетители:

    8  и 9 юни – от 10:00 до 18:00 часа
    10 юни – от 10:00 до 16:00 часа

    Входът е свободен след регистрация. Можете да вземете безплатен пропуск оттук: https://truckexpo.eu/visitors/registration-2.html

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт