728 x 90

Volvo EX30 отпразнува премиера в България

Основни мотиви в представянето на електрическия модел бяха устойчивостта, връзката с природата и нейното опазване – и както при всяко Volvo, сигурността Пред българска публика дебютира най-малкият, бърз и устойчив SUV модел на Volvo. Новата шведска звезда засия в Кино и ТВ център UFO, близо до София, сред устойчив декор, представящ сърцето на автомобила.   „Когато

Основни мотиви в представянето на електрическия модел бяха устойчивостта, връзката с природата и нейното опазване – и както при всяко Volvo, сигурността

Пред българска публика дебютира най-малкият, бърз и устойчив SUV модел на Volvo. Новата шведска звезда засия в Кино и ТВ център UFO, близо до София, сред устойчив декор, представящ сърцето на автомобила.  

„Когато говорим за планетата, неминуемо трябва да стигнем до живота. Животът на всеки един от нас. По-ценно от живота, който притежаваме, няма. В последните години Volvo се фокусира не само върху запазване на живота на тези, които са вътре в автомобила, но и на тези извън него. В този смисъл новият ЕX30 бележи една нова ера за Volvo. По отношение на сигурност, по отношение на технологии и не на последно място по отношение на бъдещето – такова каквото Volvo го вижда.“ сподели г-н Александър Костадинов, изпълнителен директор на Мото-Пфое БГ.


ЕX30 съчетава блестящо стил, пространство, мисъл за природата и безопасност по стандартите на Volvo. Моделът е важна стъпка от амбициозния план на Volvo Cars да стане изцяло електрическа компания до 2030 г. като въглеродният отпечатък от производството му е най-ниският за автомобил на Volvo до момента.

Моделът показва как малкото може да е голямо. Щедро пространство, интелигентно съхранение, интуитивна технология: изцяло електрическият EX30 въплъщава най-доброто от скандинавския дизайн.

Интериорът е стилен и интелигентен, с разумно използване на рециклирани и възобновяеми материали, като деним, лен и вълна. И старите дънки могат да заживеят нов живот.


Новото електрическо Volvo предлага по-фокусирано и приятно шофиране с помощта на един екран. Освен това функции като звукова лента, покриваща цялата ширина на таблото – първата по рода си в автомобил.

По отношение на устойчивостта EX30 вече покрива амбициозните цели на компанията, постигайки с 25% по-малък въглероден отпечатък от останалите си електрически събратя XC40 и C40. Компактният размер и разумното използване на ресурси го превръщат в най-устойчивото Volvo създадено някога, с най-широко използване на рециклирани материали досега. 

При представянето публиката беше впечатлена от съвсем приличния за автомобил от този клас пробег на Volvo EX30 (до 480 км), и най-вече от зашеметяващото му ускорение – 3,6 сек от 0 до 100 км/ч. 


Независимо от малките си размери иновативният SUV е голям по отношение на сигурността. В него инженерите от Volvo са вложили всички знания и опит за опазване на човешкия живот, натрупани в последните 96 години. Safe Space Technology е обединяващо име за всички, серийно монтирани в автомобила системи за безопасност, които се грижат за спокойствието на пътниците във и извън него. Освен дългата редица от познати системи Safe Space Technology включва и иновации, сред които Предупреждение за отваряне на врата, което предотвратява инциденти с преминаващ велосипедист или друг участник в движението и е ценен инструмент в градската джунгла.

„Голям ден е за нас днес.“ завърши Христина Баева, Volvo бранд мениджър. „Новият EX30  е тук и съм убедена, че ще бъде страхотен успех. Едно голямо Volvo  в малка опаковка, което ще промени света и ще го направи едно по-сигурно и чисто място.“ 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт