728 x 90

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия за 2023 г.

Според официални данни, публикувани от Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA), през 2023 г. Opel Corsa е най-продаваният автомобил в В-сегмента за трета поредна година. Общо новите регистрации на Corsa възлизат на почти 54 000 броя и извеждат малкия автомобил от Рюселсхайм първото място в категорията му. Това представлява увеличение от около 7 процента в

Според официални данни, публикувани от Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA), през 2023 г. Opel Corsa е най-продаваният автомобил в В-сегмента за трета поредна година.

Общо новите регистрации на Corsa възлизат на почти 54 000 броя и извеждат малкия автомобил от Рюселсхайм първото място в категорията му. Това представлява увеличение от около 7 процента в сравнение с 2022 г. и най-високо ниво регистрациите след рекордните от 2016 г. Според предварителните вътрешни резултати всяка четвърта новорегистрирана Corsa е електрически Opel Corsa Electric.

Във Великобритания моделът близнак  Vauxhall Corsa остава популярен и за трета поредна година е най-продаваното супермини според данните за регистрация на нови автомобили за 2023 г., публикувани от Дружеството на производителите и търговците на автомобили (SMMT). С 40 816 продадени бройки Corsa изпреварва втория най-продаван модел в сегмента с 55,5%. Тя е не само най-популярното супермини на пазара през 2023 г., но също така е третият най-продаван автомобил в страната изобщо.

От премиерата на моделната серия през 1982 г. по целия свят са продадени над 14,5 милиона броя Corsa. Миналата година Opel пусна ново издание на бестселъра – носещ отличителното лице на марката – Opel Vizor, интуитивен дизайн на кокпита, нова Intelli-Lux LED матрични светлини и множество други съвременни технологии. Читателите на auto motor und sport присъдиха наградата  „autonis“  на Corsa, която бе обявена за „Най-добър нов дизайн на 2023 г.“ в категорията „Малък автомобил“.

Патрик Дингер, ръководител на Opel в Германия, заяви: „Нашата Corsa продължава да е водеща в B-сегмента и има сериозен дял в броя продажби и регистрации на автомобили в Германия. Това показва, че в тези времена на трансформация имаме правилния подход към нашите клиенти и отговаряме на техните изисквания и предпочитания с нашите Corsa и Corsa Electric. Тази година ще продължим  преобразуването си в чисто електрическа марка, като ще предложим поне един електрически модел във всяка автомобилна линия. Наследникът на Crossland и новият Grandland също ще се предлагат с чисто електрическо задвижване.”


Снимки: Opel

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт