728 x 90

Луксозни SUV в калта: BMW X7, Mercedes G63, Range Rover и много други (видео)

Какво могат някои от най-скъпите всъдеходи на пазара извън пътя?

В България често наричаме съвременните SUV автомобили „паркетни джипки“. Това прозвище идва от далеч по-слабите възможности на тези автомобили извън пътя в сравнение с техните по-прости предшественици.

Въпреки че със сигурност не могат да се мерят с модели като Nissan Patrol и Mitsubishi Pajero, част от новите големи всъдеходи все пак имат какво да покажат. Ново видео ни дава възможност да видим в директно офроуд сравнение няколко луксозни 4х4 модела.

Селекцията е доста богата и включва модели от доста производители. На ход са Toyota Land Cruiser, Mercedes-Benz GLS 450 и G63, Lexus LX 570, Infiniti QX80, Land Rover Range Rover и BMW X7.

Интересното в това видео е, че отделните автомобили са поставени в абсолютно равни условия по време на теста. Това ни дава възможност да видим как се справят задвижващите им силови агрегати, както и електронните им асистиращи системи.

От подобен тест е трудно да извадим един единствен победител. Както се вижда от видеото, на практика всички машини могат да се справят със сериозни предизвикателства в калта.

Все пак, системите при някои автомобили изглежда са по-добре настроени за офроуд, отколкото за движение по асфалт. Това им дава известно предимство в някои от препятствията.

Припомнете си какво могат част от тези джипки в зимен офроуд тест от Русия.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • Нуй
    февруари 8, 2021, 18:04

    Точно Нисан Патрол и Митсубиши Паджеро са такива боклуци, че всички (паркетници) са по добри от тях извън пътя.

    Отговор