728 x 90

JLR решава проблемът с доставките чрез изкуствен интелект

  Новото сътрудничество с Everstream дава на JLR усъвършенствани предупредителни сигнали за потенциални рискове JLR обяви ново сътрудничество с Everstream Analytics, водещите в индустрията експерти по анализ на риска на веригата за доставки, което ще вгради AI (изкуствения интелект) в управлението на компанията. С тази нова технология JLR може да наблюдава своята верига за доставки в

  Новото сътрудничество с Everstream дава на JLR усъвършенствани предупредителни сигнали за потенциални рискове

  JLR обяви ново сътрудничество с Everstream Analytics, водещите в индустрията експерти по анализ на риска на веригата за доставки, което ще вгради AI (изкуствения интелект) в управлението на компанията.

  С тази нова технология JLR може да наблюдава своята верига за доставки в реално време, за да помогне за предотвратяване на бъдещи глобални проблеми, защитавайки производството на настоящи модели, както и следващото поколение изцяло електрически автомобили.

  Технологията анализира данни, използвайки комбинация от AI, предсказуеми анализи, машинно обучение и човешка интуиция, за да начертае възникващи инциденти като природни бедствия, пробиви на данни и проблеми с износа в глобален мащаб, предупреждавайки JLR за всяко потенциално въздействие върху веригата на доставки.
  Тази функция, която се актуализира в реално време, дава възможност за предприемане на мерки за избягване на значими усложнения, които биха могли да повлияят на производството и да увеличат разходите.

  Безпрецедентната глобална пандемия и кризата с полупроводниците причиниха огромно забавяне и прекъсване на веригата за доставки на автомобили. JLR постепенно излиза от този период, като отчита тримесечен ръст на производството и продажбите от началото на годината насам. Компанията въвежда технологията Everstream като част от по-мащабна стратегия за изграждане на най-съвременна дигитално активирана екосистема за доставки, осигуряваща видимост и сигурност от началото до края. Използвайки ресурсите на Everstream, JLR вече предприе действия за положителна промяна, с която да подпомогне доставката на автомобили до клиентите.

  Барбара Бергмайер, изпълнителен директор, индустриални операции в JLR, коментира: „Като част от нашата Reimagine стратегия, ние изграждаме стабилна екосистема за индустриални операции, която е на първо място в дигиталните технологии, състояща се от усъвършенствани инструменти и дългосрочни стратегически взаимоотношения, които ни дават пълна видимост на процеса в един все по-непредвидим свят.

  „Чрез нашето сътрудничество с Everstream Analytics ние използваме силата на AI за проактивно управление на рисковете, преди те да причинят затруднения в производството, като гарантираме, че сме устойчиви и можем да изпълняваме ангажиментите, които поемаме към нашите клиенти. Тази прогноза ще стане още по-значима, докато разработваме нова верига за следващото поколение ултра-желани модерни луксозни електрически автомобили.“

  Джули Гердеман, главен изпълнителен директор, Everstream Analytics, разказва: „Глобалните вериги, обслужващи електрифицирани автомобили, са сред най-сложните за навигиране. Прогнозите на AI от Everstream Analytics дават възможност на JLR проактивно да намалява рисковете, да подобрява гъвкавостта и да насърчава веригата за доставки. Горди сме да си партнираме с този далновиден лидер по пътя им към положителна, устойчива промяна в автомобилната индустрия.“

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *