728 x 90

Hyundai Kona втора генерация отново идва на пазара с ДВГ, плъг-ин и чисто електричество

Един от най-добре продаваните модели на корейската марка навлиза в нова фаза от развитието си Когато Hyundai Kona се появи на пазара през 2017 година, електрификацията все още беше по-скоро странична тема. Това обаче не попречи на Kona да се сдобие с изцяло електрически вариант още през 2018 година, а през 2019 г. последва хибридната

Един от най-добре продаваните модели на корейската марка навлиза в нова фаза от развитието си

Когато Hyundai Kona се появи на пазара през 2017 година, електрификацията все още беше по-скоро странична тема. Това обаче не попречи на Kona да се сдобие с изцяло електрически вариант още през 2018 година, а през 2019 г. последва хибридната версия. Междувременно Kona Electric се превърна в един от най-добре продаваните варианти на модела, включително и у нас.Затова, а и с оглед на особеностите на сегашната конюнктура, не е учудващо, че Hyundai поставя фокуса при новото поколение именно върху електрическата модификация. Автомобилът е разработен изначално като електромобил, което личи още от приятно заоблената предна част с тясна LED-ивица. Новата Kona се базира на платформата K3 на концерна и може да се похвали с усъвършенствано електрическо задвижване и значително повече вътрешен простор.

Kona е станала по-голяма и по-просторна

Специално на втория ред сега Hyundai предлага значително повече простор, а гърбовете на предните седалки са станали с 30 процента по-тънки. Багажникът вече побира 466 литра заедно с допълнителната ниша под двойното дъно, при сгънати задни седалки се постигат 723 литра.

Висококачествен кокпит в стила на Ionic 5


Интериорът с два интегрални 12,3-инчови екрана. Добрата новина е, че Hyundai не са се отказали напълно от класически бутони за някои от най-често ползваните функции. Лостът за управление на трансмисията вече е на кормилната колонка, а на негово място е разположен „Drive-Mode“ селекторът за избор между различните режими на работа. Модерни са и технологиите за свързаност, включващи възможност за използването на смартфона на собственика на автомобила като мобилен ключ, актуализации на софтуера и функциите по въздуха и т.н. Електрическата Kona ще бъде налична във версии със 156 или 218 к.с., въртящият момент и в двата случая е 255 нютонметра, изборът от батерии включва варианти с 48,4 кВтч или 65,4 кВтч капацитет. Коефициентът на обтекаемост е 0,27, което спомага за постигането на добър пробег от 490 километра с малката и 342 километра с голямата батерия.

Прочети още:
Ram 1500 (2024) – Сбогом, V8!

Спортна версия N-Line и за Kona Electric

За първи път Hyundai ще предложи спортната линия на оборудване N-Line и за електрическата Kona. Тя включва черен покрив и черни корпуси на огледалата, 19-цолови джанти, спойлери и червени акценти в интериора. Черният покрив ще се предлага и за другите нива на оборудване, броят на лаковите покрития, между които клиентът може да избира, достига 12. Новият модел ще се предлага също с трицилиндров 1,0 T-GDI бензинов двигател със 120 к.с., както и с 1,6 T-GDI четирицилиндров агрегат със 198 к.с. Хибридната версия ще се задвижва от 1,6-литров атмосферен GDI двигател, като системната мощност ще бъде 141 к.с., а максималният въртящ момент – 265 нютонметра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *