728 x 90

Кражбите на Kia и Hyundai в САЩ станаха хит… в TikTok

По принцип когато една публикация в интернет пространството стане „viral“, това е отличен атестат за популярността й. Само че в много случаи свръхразпространението на дадена публикация по никакъв начин не кореспондира със стойността й, а нерядко се стига и до притеснителни куриози като този, за който ще ви разкажем накратко. В TikTok се появиха не

По принцип когато една публикация в интернет пространството стане „viral“, това е отличен атестат за популярността й. Само че в много случаи свръхразпространението на дадена публикация по никакъв начин не кореспондира със стойността й, а нерядко се стига и до притеснителни куриози като този, за който ще ви разкажем накратко.

В TikTok се появиха не само клипчета, показващи как сравнително лесно неособено подготвен технически човек може да запали автомобил от марките Kia и Hyundai, а след като тези клипчета добиха популярност, даже се стигна и до предизвикателство, в което хора показват как са се справили със „задачата“. Накратко става дума за новите поколения на корейските машини в Щатите – на клипчетата се вижда как след махане на защитния елемент под волана, което става лесно с отвертка, и последващо свързване на USB кабел към конкретна верига дори лаик може да запали двигателя.

Прочети още:
Проверка от полицай - кога има основание и какви са правата ни?

Куриозното в случая е, че според официалните изявления на корейския концерн, тези „номера“ са възможни заради отсъствието на електронен имобилайзер при някои от американските версии на техните модели – въпросният е станал част от серийното оборудване на абсолютно всички автомобили Kia и Hyundai за американския пазар едва от тази година. За сравнение, имобилайзерът е стандартен за европейските им модели от… 1998 година. Бумът на подобни случаи в Щатите обаче вече е налице, а публикуването и търсенето на подобен род клипчета в TikTok не престава.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *