728 x 90

Honda ZR-V дебютира през 2023 година с хибридно задвижване

По неофициална информация ZR-V представлява леко модифицирана версия на HR-V за САЩ, където моделът е по-голям от този за Европа.

Honda потвърди, че нейният наскоро анонсиран нов SUV от сегмента С ще се нарича „ZR-V“. Предвиден да бъде пуснат в продажба на европейските пазари през 2023 г., напълно новият модел ще се намира между HR-V и CR-V в гамата на Honda. ZR-V ще бъде задвижван от изключителната хибридна технология e:HEV и така допълнително ще разшири електрифицираната гама на Honda.

С тази новина започва следващият етап от европейската стратегия за електрификация на Honda. Наред с другите електрически SUV модели, които ще последват, ZR-V е важна еволюция в гамата на марката, като производителят ще се концентрира още повече върху този бързо разрастващ се сегмент.

По неофициална информация ZR-V представлява леко модифицирана версия на HR-V за САЩ, където моделът е по-голям от този за Европа. Новият кросоувър за нашия континент се базира на Civic и най-вероятно ще приеме неговото хибридно задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт