728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

General Motors спря от производство най-мощния си двигател

Когато C7 Chevrolet Corvette ZR1 дебютира за моделната година 2019, машината буквално разтърси света на суперавтомобилите със своите 755 конски сили, идващи от 6.2-литров V8 с компресор. За разлика от предишното поколение ZR1, което споделяше своя двигател с Cadillac, тази нова тогава LT5 версия на V8 мотора беше изключително право на Corvette. Извън това, General

Когато C7 Chevrolet Corvette ZR1 дебютира за моделната година 2019, машината буквално разтърси света на суперавтомобилите със своите 755 конски сили, идващи от 6.2-литров V8 с компресор. За разлика от предишното поколение ZR1, което споделяше своя двигател с Cadillac, тази нова тогава LT5 версия на V8 мотора беше изключително право на Corvette. Извън това, General Motors го предлагаше и като двигател за външни проекти. Но сега ерата LT5 официално приключи.

Заредете уебсайта на Chevrolet Performance Parts и пак ще намерите LT5 в списъка, но с жълт банер в горната част на страницата, който информира купувачите, че това е прекратен от производство продукт. Разбира се, знаехме, че C7 ZR1 няма да се задържи дълго в производство, тъй като идва негов наследник и то относително скоро.

Към момента най-мощният V8 на фирмата ще бъде LT4 V8, споделян от Camaro ZL1 и Cadillac CT5-V Blackwing и осигуряващ мощност от 668 к.с. Скоро очакваме и Corvette Z06 с приблизително същата мощност, а очаквания скоро абсолютен флагман Corvette ZR1 би трябвало да надмине стойността на своя предшественик. Особено, ако получи някаква форма на хибридизация, за каквато се говори.

Прочети още:
VW тества 5G мрежа в завода си във Волфсбург

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *