728 x 90

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво влиза в сила от 9 юли

Това става ясно от интерво пред NOVA на Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация, цитиран от Дневник.

Предстои Законът за държавния бюджет да бъде обнародван в броя на Държавен вестник от вторник (5 юли). Ако това се случи по план, мярката от 25 стотинки отстъпка на литър отстъпка за базовите горива на пазара ще влезе в сила в събота, 9 юли. Това става ясно от интерво пред NOVA на Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация, цитиран от Дневник.

Колегата му Светослав Бенчев в друго интервю обясни, че мярката е организирана така, че дадената от бензиностанциите отстъпка ще бъде връщана на потребителите от държавата след повече от месец. Не всички оператори са задължени да прилагат мярката.

„Пожелателно е или по избор на оператора те да участват в предложената държавна помощ. Не са длъжни да дават отстъпка за всички предлагани от тях горива. Но е пожелателно. Не можем да задължим оператори за нещо, което би могло да утежни бизнеса му“, допълни Терзиев.

Отстъпката ще се дава без лимит на зареденото гориво и срещу представен малък талон на превозното средство, което трябва да е от категория L или M1. Ще се издава касова бележка и фактура, на която ще се записва регистрационният номер.

Прочети още:
Porsche с приходи от 17.92 млрд. евро за първите шест месеца на годината

„Към момента нямаме информация някои от големите вериги да не участват, но клиентът трябва да попита дали операторът предлага отстъпката“, поясни Терзиев и допълни, че тя не важи за превозни средства от категория N1 (предназначени за превоз на товари).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *