728 x 90

Ford се обяви официално в подкрепа на забраната за продажба на нови коли с ДВГ в Европа от 2035 година

Стремежът ни е до 2035 г. всички автомобили Ford да са с нулеви емисии, казват от фирмата.

Ford Европа заедно с 24 автомобилни компании се обединиха в петиция към Европейския съюз (ЕС), за да гарантира, че всички нови автомобили и лекотоварни превозни средства в Европа след 2035 г. ще са с нулеви вредни емисии и за да се поставят задължителни цели за изграждането на зарядна инфраструктура.

В петицията се подчертава, че за да постигне целта за нетни нулеви емисии до 2050 г., Европа задължително трябва да спре продажбите на автомобили, използващи изкопаеми горива. Компаниите призовават да се приеме законодателство, което определя стандарти и ясен график, които индустрията и доставчиците да спазват, за да може да се осигури преминаването към електромобили в съюза.

„Стремежът ни е до 2035 г. всички автомобили Ford да са с нулеви емисии. За да го постигнем, политиците в ЕС трябва да определят задължителни цели за развитие на зарядна инфраструктура за електрическите автомобили, за да се отговори на растящото търсене на електрически автомобили в Европа.“ – споделя Стюарт Роули, президент на Ford Европа.

Стюарт Роули ще вземе участие в „Европейска среща на върха за климата и автомобилите“, която ще се проведе на 18 май, като член на панела, в който ще се обсъди необходимостта за преминаване към електрически автомобили на компаниите и професионалните потребители.

Прочети още:
Rolls-Royce постави рекорд по продажби през 2022

След предложение на Европейската комисия, подкрепено от автомобилните компании в петицията, Европейките политици работят върху нови правила за електрически автомобили, според които след 2035 г. ще се продават единствено автомобили и лекотоварни ванове с нулеви емисии. Европейският парламент и правителствата на ЕС ще вземат окончателно решение през есента.

Ford Европа вече върви по своя път към 100% превозни средства с нулеви емисии с представянето на електрическите автомобили Mustang Mach-E и E-Transit и седемте нови електрически и напълно свързани пътнически и лекотоварни автомобили, които компанията ще представи в Европа до 2024 г. Напомняме, че миналата година Mustang Mach-E получи максималните оценки за безопасност и екологичност от Euro NCAP и Green NCAP. Що се отнася до лекотоварните автомобили, E-Transit получи златна награда на Euro NCAP за своите модерни системи за подпомагане на водача.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget