728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Да напъхаш 27-литров мотор от танк в пенсионирано такси

Двигателят от танк тежи около 300 килограма и за монтирането му се преработват изцяло точките на захващане към купето.

Смяната на оригиналния двигател на автомобил с по-голям и по-мощен такъв отдавна не е някакво чудо – нито у нас, нито където и да е по света. Но да сложиш двигател от танк…?!

Точно това в момента прави шведски механик, който използва старо такси Ford Crown Victoria. Не знаем как точно американската машина се е озовала в Европа, но знаем, че я чака много сериозна трансформация.

По информация на Carscoops собственикът иска да постави 27-литров танков мотор под предния капак. Става дума за двигател, производство на Rolls-Royce, който се използва в танкове през Втората Световна Война.

Първоначално проектът бил да се монтира по-голям 37-литров агрегат, но било установено, че за него място няма. В крайна сметка механикът се примирил и намерил малко по-малък 12-цилиндров мотор.

Прочети още:
Двама братя възстановиха 34-годишната Honda на баща си (видео)
Чуйте как работи 27-литровият V12 от танк

В стандартна форма моторът развива мощност от 550 к.с. Това далеч не е търсената цифра и механикът ще оборудва мотора с два огромни турбо компресора. Целта е в крайна сметка да се достигне мощност от около 2500 к.с.

Както можете да се досетите, модификациите по автомобила хич няма да са малки. Целият преден кош е сменен с такъв от пикап на Chevrolet, който може да понесе теглото на огромния двигател.

Двигателят от танк тежи около 300 килограма и за монтирането му се преработват изцяло точките на захващане към купето. Целият седан получава допълнителна надлъжна греда, която трябва да заздрави конструкцията.

Повече снимки от проекта можете да видите в двете мини галерии долу. Използвайте малките бели стрелки, за да сменяте снимките.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *