728 x 90

Новият Mercedes T-Class e вече в България 3 месеца след световната си премиера

Само 3 месеца след световната си премиера първият автомобил Mercedes Benz T-Class вече е при новия си собственик в България. T-Class е оборудван с широка гама от системи за подпомагане на шофирането като стандарт. Те включват Активен спирачен асистент, Активен асистент за поддържане на пътната лента, Асистент при потегляне по наклон, Асистент при страничен вятър,

Само 3 месеца след световната си премиера първият автомобил Mercedes Benz T-Class вече е при новия си собственик в България. T-Class е оборудван с широка гама от системи за подпомагане на шофирането като стандарт. Те включват Активен спирачен асистент, Активен асистент за поддържане на пътната лента, Асистент при потегляне по наклон, Асистент при страничен вятър, Асистент за мъртва зона и др. За допълнително удобство и безопасност при паркиране има опционалния Активен асистент за паркиране с PARKTRONIC и камера за заден ход.

Именно богатата гама от стандартно оборудване за безопасност на T-Class е в основата на 5-те звезди, които автомобилът получи от Европейската програма за оценка на нови автомобили Euro NCAP. Резултатите на T-Class в независимия тест за безопасност и в четирите категории – възрастен пътник, дете, уязвими участници в движението и асистентr за безопасност, са забележителни. Особено впечатляващи са те по отношение на безопасността на децата, като извеждат T-Class сред първите в сегмента на компактните ванове.

Що се отнася до безопасността, общо 7 стандартни въздушни възглавници защитават пътниците в автомобила. Акцент в оборудването, при това не само в сегмента на малките ванове, е централната въздушна възглавница. В случай на силен страничен удар, тя се разгръща между седалката на водача и седалката на пътника до него, така че да не се получи контакт между тях.

Цените на T-Class в България започват от 46 535 лв. с ДДС за T 160 с 75 kW/ 102 к. с., бензинов двигател и ръчна скоростна кутия със стандартно оборудване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт