728 x 90

Firestone представи нов модел Firehawk Sport, предвиден за спортните шофьори

Firehawk Sport е най-новата високопроизводителна лятна гума на Firestone за шофьори, които желаят да притежават контрол по всяко време. Новата гума позволява прецизна реакция на кормилното управление, изключително сцепление при мокри условия и отлично спиране на суха настилка. Разработена и произведена в Европа, новата гума предлага превъзходно управление и надеждно сцепление на цялата повърхност при

Firehawk Sport е най-новата високопроизводителна лятна гума на Firestone за шофьори, които желаят да притежават контрол по всяко време. Новата гума позволява прецизна реакция на кормилното управление, изключително сцепление при мокри условия и отлично спиране на суха настилка. Разработена и произведена в Европа, новата гума предлага превъзходно управление и надеждно сцепление на цялата повърхност при всякакви условия и е идеалният избор за шофьори, които искат да преоткрият тръпката от шофирането. За всеки спортен шофьор – от шофьора на дълги разстояния до автомобилния фанатик – Firestone Firehawk Sport покрива редица индивидуалности на водача, като никога не прави компромис с безопасността или достъпността.


Авангардна производителност, „оживена“ от нов дизайн


Firestone Firehawk Sport позволява прецизна реакция на кормилното управление, осигурявайки контрол над автомобила и позволявайки високи скорости при завиване. Това става възможно благодарение на спортния профил на гумата, асиметричните ъгли на стените и виртуалната оптимизация на контактното петно, като всичко това дава допълнителна увереност при шофиране.
Новата гума също така осигурява изключителна управляемост и сцепление при мокри условия, постигайки клас А на етикета на ЕС за сцепление с мокра настилка. Зад това представяне се крие оптимизирано разпределение на ребрата и каналите, променлив профил на ребрата и иновативна технология за смесване, използвани в съставния дизайн. В сравнение със своя предшественик – Firehawk SZ90mu, Firestone Firehawk Sport също така предоставя на водачите отлично спиране на суха повърхност с 9% по-къс спирачен път. Спортният профил на гумата също печели от това, като същевременно се поддържа от оптимизираната дълбочина на ламелите и дълбочината на протектора.


Гумата, която продължава ненадминатото наследство на Firestone


От януари 2023 г. нататък новата Firestone Firehawk Sport ще се предлага в 36 размера от 18” до 20”, за да покрие широка гама от ежедневни превозни средства и спортни автомобили. Предимствата ѝ са ориентирани не само към голям набор от превозни средства за всички спортни шофьори, но и към традиционни и електрически превозни средства.
„Firestone Firehawk Sport е гума, която дефинира марката Firestone“, споделя Стивън Де Бок, вицепрезидент на Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA. „Тя олицетворява надеждността и гаранцията за качество, с които марката Firestone е известна повече от 100 години – като същевременно остава на достъпна цена. Но това е и гума, която ще възроди страстта към шофирането на нашите клиенти или ще я изведе на следващото ниво.“ „Това е гума, която предоставя висока производителност, като максимизира резултатите ви, и ви помага да усетите силата между волана и пътя, като същевременно ви гарантира, че имате контрол по всяко време.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт