728 x 90

12 цилиндъра и само 22 433 км пробег – това Ferrari Testarossa заслужава цената си

Това 12-цилиндрово Ferrari може да се нарече истинска гаражна находка: то е стояло покрито в подземен паркинг в продължение на 20 години. Тези дни го продадоха на търг. Защо някой би изоставил Ferrari Testarossa в подземен паркинг, вместо да го кара? Първият собственик е изминал само 22 433 километра със своя 12-цилиндров спортен автомобил с

Това 12-цилиндрово Ferrari може да се нарече истинска гаражна находка: то е стояло покрито в подземен паркинг в продължение на 20 години. Тези дни го продадоха на търг.

Защо някой би изоставил Ferrari Testarossa в подземен паркинг, вместо да го кара? Първият собственик е изминал само 22 433 километра със своя 12-цилиндров спортен автомобил с централно разположен мотор, преди да го покрие и сякаш да забрави за него. Това станало през 2003 г.

Последното шофиране на регистрираното в Париж Ferrari било до Сен Тропе. Собственикът, който починал през 2012 г., не е използвал своята Testarossa след това пътуване до Южна Франция. Според описанието на френската аукционна къща Artcurial предприемачът вероятно използвал вместо него своето Porsche 911 Speedster. Жак С. купил своето Ferrari чрез дилъра Шарл Поци в Льовалоа, в северозападната част на Париж. Карал го, след което просто го изоставил. След неговата смърт жена му и дъщеря му наследяват автомобила. Въпреки това нито една от двете не го е карала.

20 години престой – предстои основен ремонт

С номер от департамент 75, Париж, развиващата 290 км/ч спортна машина заема място в подземен паркинг до сиво Renault Captur. Покрита е с прашно тъмночервено покривало, което предпазва от прах и светлина, но е съобразено с контурите на иконата от 80-те. Дори страничните огледала, които вече не са на половин височина при този модел, имат отделни джобове. Cavallino rampante и надписът на дилър от Мюлуз могат да се видят в черно върху плата. Гумите на типичните петзвездни джанти очевидно са доста изпуснати.

Прочети още:
Един от петте произведени Mercedes 6.0L AMG Hammer Coupé се продава на търг

Под праха, който се е натрупал въпреки покривалото, боята с цвят Rosso Corsa все още изглежда добре. Премахването на праха от боята и помпането на гумите обаче вероятно няма да са единствената мярка, която ще трябва да бъде предприета, за да се върне на пътя това Ferrari. Artcurial препоръчва основен ремонт, което изглежда реалистично след 20 години престой.

Продажна цена: почти 100 000 евро

Интериорът изглежда в прилично състояние, само евтиният на вид спортен волан нарушава доброто впечатление. Бежовите кожени седалки, както и светлите мокети, защитени от червени подови стелки, изглажда, са преминали през годините без повреди – нищо чудно предвид малкия пробег.

Френската аукционна къща Artcurial неотдавна продаде тази Testarossa за 95 360 евро.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *