728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Dacia Sandero взе короната на VW Golf за най-продавана кола в Европа

Европа има нов лидер по продажби на чисто нови автомобили. Бюджетният Dacia Sandero взе короната от досегашния лидер Volkswagen Golf за юли месец 2021 година. Трябва да се отбележи, че това не е първият път, в който Dacia Sandero побеждава VW Golf по продажби на континента. Когато Sandero дебютира през 2008 г., моделът зае първото

Европа има нов лидер по продажби на чисто нови автомобили. Бюджетният Dacia Sandero взе короната от досегашния лидер Volkswagen Golf за юли месец 2021 година.

Трябва да се отбележи, че това не е първият път, в който Dacia Sandero побеждава VW Golf по продажби на континента. Когато Sandero дебютира през 2008 г., моделът зае първото място в продажбите за няколко месеца, но не успя да задържи тази позиция много дълго време. Хечбеците все още са кралят на продажбите в Европа, като 4 от първите 5 автомобила в класацията представляват универсалните малки машини.

Вижте десетте най-продавани модели в Европа през юли в таблицата по-долу:

Като цяло продажбите на нови автомобили спаднаха с 24% след четиримесечния непрекъснат растеж през 2021 г. Тази промяна показва намален интерес и способност за закупуване на чисто нова кола, като специалисти посочват продължаващата криза с коронавирус като основна причина.

Прочети още:
Скок на кражбите на коли в САЩ - вижте кои са най-крадените модели

Загубата на първото място не е трагедия за Volkswagen, тъй като разликата с Dacia Sandero е само около 1000 единици. Освен това, VW също има 3 от 5-те най-продавани модела в Европа, което показва, че продуктовото портфолио на фирмата улавя огромни продажби дори в тези предизвикателни времена. Toyota Yaris междувременно успява да си осигури номер 3 в класацията точно зад VW Golf.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *