Това са най-продаваните електромобили в света от началото на годината

Електрическите автомобили продължават да добиват популярност по целия свят, като търсенето им нараства буквално всеки месец. Tesla продължава да доминира EV пазара, но на картата вече се намират и доста други успешни модели. Кои са най-търсени и най-добре продавани от тях? Сайтът CleanTechnica събра 20-те най-добре продаващите се автомобила с възможност за зареждане от контакта.

Електрическите автомобили продължават да добиват популярност по целия свят, като търсенето им нараства буквално всеки месец. Tesla продължава да доминира EV пазара, но на картата вече се намират и доста други успешни модели. Кои са най-търсени и най-добре продавани от тях?

Сайтът CleanTechnica събра 20-те най-добре продаващите се автомобила с възможност за зареждане от контакта. В случая е важно да отбележим, че тук не става дума само за чисти електрически автомобили, а и за плъг-ин хибриди.

Както можете да видите от класацията по-долу, лидерството се държи уверено от Tesla Model 3. Статистиката обхваща периода от началото на годината до края на юни, а в нея на второ място попада китайският електромобил Wulling HongGuang Mini EV. На трета позиция е друг модел на Tesla, следван от още един китайски електромобил.

Прочети още:
Прогноза: 4.4 милиона продадени електромобили в ЕС до 2026 година

Припомняме, че глобалните продажби на електрически превозни средства са се увеличили със 160% през първото полугодие 2021 г. въпреки ограниченията в доставките на полупроводници. Вижте повече в таблицата по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget