728 x 90

Поп-фолк културата си проправя път и към авто средите

Какво се случва с автомобилните сбирки у нас? Авто средите по цял свят имат своите прилики и разлики, но като цяло винаги има една обща черта – любов към колите. При мащабни събирания е естествено, че ще има много различни идеи и виждания и всеки ще изразява как е привързан към машината по различен начин.

Какво се случва с автомобилните сбирки у нас?

Авто средите по цял свят имат своите прилики и разлики, но като цяло винаги има една обща черта – любов към колите. При мащабни събирания е естествено, че ще има много различни идеи и виждания и всеки ще изразява как е привързан към машината по различен начин. Подобни среди са повод за бързо намиране на хора със сходни идеи и интереси, а в много случаи и формиране на дълги приятелства и дори бизнес взаимоотношения.

Какво се променя у нас?

През годините авто сцената у нас е минавала през различни фази, като явно в момента ставаме свидетели на поредната промяна. За жалост, тази нова вълна изглежда силно опорочена и представя автомобилите и собствениците им в една не толкова добра светлина. Забелязваме, че колата вече не се показва като обект на обич, ами като статус символ. Събития от последната седмица доказват това, тъй като на тях ясно се вижда, че собствениците танцуват върху колите си и привличат вниманието към себе си, а автомобилът служи само за своеобразна сцена.

Такива действия не са нови и са били част от културата на много от малцинствата в продължение на години, но явно в последно време тази тенденция започва да навлиза все по-уверено и в любителските среди. Фокусът на подобни сбирки почти винаги е бил да се пораждат разговори около автомобилите. На снимките и видеата по-долу ви показваме какво се случва на едни от последните големи събирания в София. Настроението е весело, но е загубен чарът и удоволствието, които са заменени от цигански ритми. На заден план пък се чува силна музика, а любовта към колата е сравнена с нулата.

Прочети още:
Марките JEEP, ALFA ROMEO, FIAT и ABARTH с чисто нов дом в София

Фики и Емрах

Едни от най-големите поп-фолк звезди в последните години, Фики и Емрах Стораро, явно също искат да покажат новото возило на Емрах – BMW M5 Competition. Това се случва на една от най-популярните дестинации за сбирки в София – Shell Бояна. Там сем. Стораро отиват с цял антураж, превръщайки паркинга на бензиностанцията в дискотека на открито, а по всичко личи, че кадрите от там ще бъдат използвани за предстоящо видео. Интересно ни е да видим докога и по какъв начин ще продължи това сливане на авто- и поп-фолк-културата, а вие ни споделете в коментарите какви са вашите коментари относно тезисъбития.

Видеата от Shell са дело на: https://www.instagram.com/ina_i16/

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *