728 x 90

Новият Alfa Romeo Tonale – с до 275 к.с. и 80 км само на ток

Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на легендарната марка и извършва радикална еволюция към нова ера на свързаност и електрификация. С безпогрешно разпознаваем италиански дизайн, най-модерни технологии, софтуер и електрифицирани задвижващи системи Tonale остава верен на автентичните ценности и спортния дух на Alfa Romeo, датиращи още от 1910 г. Името Tonale маркира

Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на легендарната марка и извършва радикална еволюция към нова ера на свързаност и електрификация. С безпогрешно разпознаваем италиански дизайн, най-модерни технологии, софтуер и електрифицирани задвижващи системи Tonale остава верен на автентичните ценности и спортния дух на Alfa Romeo, датиращи още от 1910 г. Името Tonale маркира еволюционната приемственост със Stelvio – един очарователен път, който води към нова дестинация – бъдещето.

Бъдещите собственици на Tonale получават ексклузивна привилегия. Това е първият автомобил на пазара, оборудван с дигитален сертификат Non-Fungible Token – NFT (незаменим токен). Той е базиран на блокчейн технология и уникална връзка с конкретен автомобил, като го сертифицира при покупка и след това се развива, съхранявайки информация за използването на превозното средство в целия му жизнен цикъл. Така собственикът получава редица предимства по отношение на защитата на остатъчната стойност. Наред с това Tonale предлага свързаност от най-високо ниво, изцяло нова инфо-развлекателна система, проектирана за актуализация по въздуха и интеграция с Amazon Alexa. Двата TFT екрана имат общ размер 22,5 инча, който е най-големият в този сегмент.

Разработените от Alfa Romeo две нива на електрификация Hybrid и Plug-in Hybrid Q4 гарантират на Tonale най-доброто представяне в сегмента. Версията Hybrid предлага истинско електрифицирано шофиране благодарение на изцяло новата за марката 48-волтова хибридна задвижваща система. Тя е адаптирана специално за характера на Alfa Romeo и може да задвижва автомобила, когато двигателят с вътрешно горене не работи. Версията Plug-in Hybrid Q4 с мощност 275 конски сили и задвижване на всички колела предлага най-добрите характеристики в сегмента с очакван пробег в изцяло електрически режим до 80 км в градски условия. Това е най-мощният и найикономичният вариант на Tonale.

Интериорът на Tonale е вдъхновен от богатата история на марката в моторните спортове. Фокусът е насочен върху водача, който има лесен достъп до всички контролни уреди за по-безопасно и несравнимо усещане при шофиране. На пътниците е предоставено идеалното пространство за комфортно прекарване на дълго пътуване. Всеки детайл е оформен с педантично внимание и стремеж към най-високо качество. Най-новите технологии за управление, комфорт и свързаност са предпоставка за силни емоции, но на първо място винаги остава удоволствието от спортното шофиране.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *