728 x 90

Volkswagen може да възроди Beetle като електромобил с 4 врати

    В сегашната си форма Volkswagen Beetle е на пазара от 2011 година. Машината се базира на вече остарелия Golf 6 и може да се похвали с доста незавидни продажби през последните години. Дали и кога ще видим наследник все още не е ясно, но, ако такъв се случи, то той може би ще бъде революционен.

    В сегашната си форма Volkswagen Beetle е на пазара от 2011 година. Машината се базира на вече остарелия Golf 6 и може да се похвали с доста незавидни продажби през последните години.

    Дали и кога ще видим наследник все още не е ясно, но, ако такъв се случи, то той може би ще бъде революционен. Autocar съобщава, че съществува възможност за лансирането на електрически Beetle с четири врати.

    Информацията се базира на скорошни интервюта с шефове на бранда, които коментират, че първо ще бъдат пуснати масови електрически автомобили, а след това ще се помисли и за нишови предложения.

    Beetle най-вероятно ще получи платформата MEB, която марката използва за бъдещите си електромобили. Тя ще позволи на инженерите да постигнат доста по-просторен интериор, а освен това се очаква и завръщане на задното предаване.

    Все пак, финално решение за проекта ще бъде взето след минимум 2-3 години, в които сегашният Beetle ще продължи да се продава със съмнителен успех.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт