728 x 90

Toyota Land Cruiser получи по-богато оборудване за 2023 моделна година

За актуалната серия J15 на Toyota Land Cruiser, която беше представена за първи път през 2018 г., моделната 2023 година ще донесе леко осъвременяване след лятната ваканция. Визуално всичко остава в рамките на изпитаната дизайнерска линия – това важи както за каросерията, така и за интериора на якия офроуд автомобил. Разширено е стандартното оборудване на

За актуалната серия J15 на Toyota Land Cruiser, която беше представена за първи път през 2018 г., моделната 2023 година ще донесе леко осъвременяване след лятната ваканция. Визуално всичко остава в рамките на изпитаната дизайнерска линия – това важи както за каросерията, така и за интериора на якия офроуд автомобил.

Разширено е стандартното оборудване на версиите с пет врати и автоматична скоростна кутия, които в бъдеще винаги ще имат на борда си ръчно включван диференциал с механична блокировка за задния мост. Toyota Land Cruiser J15 е не само един от последните всъдеходи на пазара в Германия, но след превръщането на Land Rover Defender в SUV без рама и спирането от производство на базовия Jeep Wrangler, той е и последният офроуд автомобил, който все още  може да се купи в къс вариант с три врати и дълъг с пет врати.

Друга новост е, че мултимедийната система Toyota Touch 2 вече се предлага и за базовите версии с пет врати на Toyota Land Cruiser (срещу допълнително заплащане). При по-високите нива Comfort, Executive и TEC Edition мултимедийната система остава част от стандартното оборудване, както и досега.

TEC Edition е почернен

В горната част на гамата, от друга страна, има подобрения и по визията. Върховата версия TEC Edition (предлага се само като автоматик с пет врати) получава черна радиаторна решетка, черни рамки на фаровете и матови черни покрития на допълнителните елементи (странични огледала, релси на покрива, колела и степенки). Освен това могат да бъдат избрани нови кожени облицовки с контрастни цветове (черно-сиво или черно-кафяво).

За модернизирания базов модел с автоматична трансмисия и вече серийна блокировка на задния мост цената в Германия се е повишила с 300 евро до 54 300 евро, докато базовият вариант с механична предавателна кутия все още е в ценовата листа срещу 51 270 евро. Най-евтиният Land Cruiser е базовият с три врати за 48 870 евро; топмоделът Tec Edition изисква инвестиция от 77 360 евро. Всъдеход от новата моделна година с  непроменени технически характеристики (2,8-литров турбодизел с 204 к.с. и 500 Нм) може да бъде поръчан от 8 август 2022 г.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт