728 x 90

Вижте как новото Audi RS3 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди! (видео)

Audi се захваща сериозно с електрификацията, но все още марката знае как да направи много мощен и пъргав автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Нагледно доказателство за това идва от ново видео на последното поколение Audi RS3 във версия седан, което показва на какво е способна спортната машина на пътя. Видеото идва от Auditography

Audi се захваща сериозно с електрификацията, но все още марката знае как да направи много мощен и пъргав автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Нагледно доказателство за това идва от ново видео на последното поколение Audi RS3 във версия седан, което показва на какво е способна спортната машина на пътя.

Видеото идва от Auditography и беше споделено от Motor1.com. В него виждаме страхотен екземпялр от спортната кола, която е оборудвана с 2.5-литров 5-цилиндров турбо бензинов мотор. По каталожни данни Audi казва, че RS3 се нуждае от 3.8 секунди, за да достигне 100 км/ч от място. На практика, обаче, се оказва, че това време е доста по-кратко.

3.1 секунди – точнот от толкова се нуждае компактната машина, за да достигне тази скорост на движение от покой. Няма как да не отбележим, че това е жели 0.7 секунди по-бързо от заводските показания.

Най-новият RS3 се оказва и най-бързият сериен автомобил в компактния клас по отношение на обиколка на Нюрбургринг, което става възможно отчасти благодарение на неговия RS Torque Splitter, който противодейства на недозавиването. С щедрите си 401 к.с. и 500 Нм въртящ момент, най-малкият RS модел от Audi Sport успява да ускори от място до 100 км/ч за същото време, за което това прави и Ferrari Enzo с V12 двигател.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт