728 x 90

Toyota: Тест за Кими? След юни 2022

Голямата новина във Формула 1 миналата седмица беше решението на Кими Райконен да сложи край на кариерата си в световния шампионат. Най-популярният пилот във Формула 1 години наред остава последният световен шампион на Ferrari с титлата си от 2007 година, но това му решение даде надежда на рали феновете, които помнят двата му сезона в

Голямата новина във Формула 1 миналата седмица беше решението на Кими Райконен да сложи край на кариерата си в световния шампионат. Най-популярният пилот във Формула 1 години наред остава последният световен шампион на Ferrari с титлата си от 2007 година, но това му решение даде надежда на рали феновете, които помнят двата му сезона в световния рали шампионат – 2010 и 2011-а, отново се надяват, че той ще се върне към скоростните отсечки.

Райконен все още не е обявил какви са плановете му след Формула 1, но акцентира на това, че 2022-а ще е посветена на семейството му.

„Всички помним, че Кими определено се забавляваше в ралитата – коментира тим шефът на Toyota Яри-Мати Латвала. – Появата му в ралитата ни донесе повече внимание от страна на публиката. Феновете винаги се радваха да го видят.

„Ще е интересно каква информация ще ни даде той, ако тества новия ни хибриден автомобил по правилата на Rally1 за следващия сезон – допълни Латвала. – Но това може да стане едва след края на първата половина на 2022 година. Дотогава ще сме заети със сглобяването и развитието на колите, които ще са ни необходими за изпълнението на програмата на Toyota в световния рали шампионат. Напрежението ще е много сериозно, така че дори няма да обсъждаме възможността външен на тима пилот да прави тестове с наша кола, пък бил той и Кими Райконен.”

Източник: Autosport.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт