728 x 90

BMW загатна за M5 CS – 635 к.с., 70 кг по-лек (видео)

В кратко видео във Facebook профила си, BMW M загатна за M5 CS, който ще застане на върха в гамата на 5-Series.

BMW M5 Competition определено не е бавен автомобил със своето ускорение от място до 100 км/ч за под 3.5 секунди, но баварците готвят още по-мощен, по-лек и по-бърз седан.

В кратко видео във Facebook профила си, BMW M загатна за M5 CS, който ще застане на върха в гамата на 5-Series. Автомобилът ще има максимална мощност от 625 к.с., които ще идват от познатия ни 4.4-литров битурбо V8 мотор.

Наред с повишената мощност се очаква и теглото да бъде намалено с около 70 килограма. Това би трябвало да означава, че спортният седан ще тежи твърдо под два тона, запазвайки 8-степенната си автоматична кутия и 4х4 задвижването си.

Освен тези подобрения се очакват и визуални новости, които да отразяват по-добре факта, че това е най-спортната версия на М5 в историята. Впечатление правят специалните джанти, които ще бъдат обути с гуми Pirelli P Zero Corsas (275 отпред / 285 отзад), както отбелязва Motor1.com.

„2020 година беше още една много успешна година за BMW M. Предполагам, че никой от вас не е пропуснал лансиранията на новите M3 и M4, които бяха изключителен успех“, коментира във видеото изпълнителният директор на BMW M – Маркус Флаш. 

„Но не искахме да приключим 2020 година с посредствени новогодишни обещания. Искахме да ви покажем или по-скоро подскажем за един автомобил, който ще разкрием през януари следващата година“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт