728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Да бъдеш виртуален състезател на 93 години (видео)

Рюджи Урабе е пенсиониран таксиметров шофоьр от Токио, който в продължение на десетилетия е кръстосвал улиците на един от най-големите градове в света. Когато е време за дълготрайна почивка, Урабе не е готов да се откаже от шофирането, въпреки че състоянието му не позволява да упражнява професията си повече. „Прекарал е целия си живот зад

Рюджи Урабе е пенсиониран таксиметров шофоьр от Токио, който в продължение на десетилетия е кръстосвал улиците на един от най-големите градове в света. Когато е време за дълготрайна почивка, Урабе не е готов да се откаже от шофирането, въпреки че състоянието му не позволява да упражнява професията си повече.

„Прекарал е целия си живот зад волана, но сега не може да кара повече,“ Коутаро Йамамото, внук на Урабе, обяснява в изключително популярно видео в социалните мрежи. „Исках да направя така, че той да може да кара отново. Купих си волан и педали за мен и по този начин дядо ми се запали също.“

Прочети още:
Когато пробката не се развива, на помощ идва кирката! (видео)

Урабе кара такси още от 60-те години на миналия век, а през 90-те години се мести зад волана на боклукчийски камион. Сега внукът му е доволен, че успява да задоволи глада му за шофиране, а освен това му осигурява и доста физическо движение всеки ден.

Идеята прераства в нещо повече. Йамамото започва да качва видеа в YouTube, на които се вижда как дядо му играе автомобилни игри зад джойстика. Най-популярното от тези видеа достига до над три милиона потребители. „Много хора го гледат, което едновременно го засрамва и прави много щастлив,“ добавя Йамамото.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *