728 x 90

BMW X8 и X8 M ще бъдат новите SUV флагмани на марката

BMW ще пусне X8 като купе версия на X7 най-късно до края на настоящата година. Машината вече беше заснета няколко пъти по време на тестове на различни места в Европа, а нови рендъри показват как може да изглежда финалният дизайн. BMW Blog съобщава, че BMW X8 вече разполага с вътрешнозаводски код (G09), което обикновено е

BMW ще пусне X8 като купе версия на X7 най-късно до края на настоящата година. Машината вече беше заснета няколко пъти по време на тестове на различни места в Европа, а нови рендъри показват как може да изглежда финалният дизайн.

BMW Blog съобщава, че BMW X8 вече разполага с вътрешнозаводски код (G09), което обикновено е позитивен знак за бъдещето на проекта. Нищо не е официално на този етап, но информацията за появата на модела може да се счита за сигурна.

Онлайн изданието, посветено на баварската марка, говори и за платформата, която ще бъде споделена с Х7. Чува се и за възможност за поставяне на V12 мотор под капака, но това изглежда доста слабо вероятно.

Най-смелите спекулации около луксозната джипка поставят електрифициран 4.0-литров V8 двигател под прения капак. Говори се, че неговата мощност може да бъде около 700 к.с., което ще обезсмисли предлагането на V12 агрегат. Този агрегат ще се използва от потенциалния X8 M, който ще се превърне в най-мощния сериен модел на баварците.

Подобно на Х7, можем да очакваме и луксозна версия със само две места на втория ред седалки. Иначе ще има конфигурации със седем места, но третият ред седалки ще бъде по-малко практичен от при Х7 поради скосената линия на покрива.

Изображения: AutoBild

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт