728 x 90

Как може да изглежда Yugo в ерата на електромобилите

Когато отворите произволен списък, в който се споменават най-лошите коли в историята, често ще намерите Yugo близо до върха на класацията. Това често е източник на подигравки и шеги в автомобилните среди, но може би точно този статут на сръбския хечбек го превърна в нещо като икона сред феновете. Но на Балканите, имиджът на Yugo

Когато отворите произволен списък, в който се споменават най-лошите коли в историята, често ще намерите Yugo близо до върха на класацията. Това често е източник на подигравки и шеги в автомобилните среди, но може би точно този статут на сръбския хечбек го превърна в нещо като икона сред феновете.

Но на Балканите, имиджът на Yugo беше малко по-различен. Това беше евтина кола, която просто трябваше да превози хора от точка А до точка Б. Вярвате или не, производството на последните автомобили Zastava, които нямат много общо с Yugo, приключва чак през 2008 година, 16 години след прекратяването на продажбите в САЩ.

Със сигурност има хора, които изпитват носталгия и биха желали да въдят как може да изглежда възроден Yugo за 2021 година. Дизайнерът Деян Христов превърна малкия хечбек от евтина машина в доста стилен електрически хечбек. По много различни причини проектът за достъпен и приятен електромобил има смисъл.

„Като се има предвид, че компонентите за първото Yugo са произведени в бивша Югославия, възможно е Rimac Automobili от Хърватия да участва в проекта,“ коментира дизайнерът. Той добавя, че връзката на Fiat с оригиналното Yugo може да бъде фактор за включване на Fiat Chrysler Automobiles Serbia в нейното развитие. Други кандидати са алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi и други китайски автомобилни производители. Разбира се, за момента всичко това е просто една фантазия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт