728 x 90

Дизайнер възроди Audi Coupe Quattro за 2021 година

Audi Coupe Quattro е един от любимите автомобили на феновете на марката.

Иконичните модели от близкото и по-далечно минало все още са сред най-горещите теми на разговор в автомобилните среди. Един определено легендарен представител на тази категория е Audi Coupe Quattro.

По отношение на стила на спортното купе трябва да се споменат три важни имена от това време. Това са Хартмут Варкус, шеф на дизайна в Audi, заедно с Герхард Пфеферле, ръководител на външния дизайн, и Мартин Смит, отговорен за интериорния дизайн.

Виртуален дизайнер реши да изземе функцията и на тримата и да нарисува модерен наследник на Coupe Quattro. Това бе изпълнено по поръчка на новинарския сайт Autoevolution.

Простотата в дизайна е запазена, както и острите форми и атлетичните пропорции. Новата творба може и да няма директния дизайн на своя предшественик, но пък умело съчетава ретро препратки и модерна стилистика.

Тук може би е важно да споменем, че през 2010 година Audi представи Audi Quattro Concept, който даде надежди за модерен спортен автомобил в духа на Coupe Quattro. В крайна сметка обаче серийният продукт се превърна в Audi A5.

За жалост, не виждаме как немският бранд би възстановил спортната си легенда днес. Audi има съвсем друга роля в моторния спорт от тази, която изпълняваше през 80-те години.

Именно в моторните спортове се корени произходът на Coupe Quattro. Ако ни позволите да спекулираме обаче, то все пак можем да си представим модерен електрически спортен автомобил с ретро дизайн и 4х4 система. Или пък битурбо 3.0 V6?

Интернет вълната за преобразяване на класически модели в модерни коли е доста силна напоследък. Видяхме идеи за реновация на S-Class W140, за Skoda 1203 и доста други.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт