728 x 90

Убийствен Dodge Charger от 1969 получи модерен Hellcat мотор със 707 коня

Новозеландският състезател Грег Мърфи, който е печелил състезанието Brathurst 1000, има някои забележителни автомобили в своя гараж. Сред тях е един удивителен Dodge Charger от 1969 г., който има и втора година на производство – 2021. Няма грешка – машината е направена през 1969 година, но през миналата година е доработена до неузнаваемост и на

Новозеландският състезател Грег Мърфи, който е печелил състезанието Brathurst 1000, има някои забележителни автомобили в своя гараж. Сред тях е един удивителен Dodge Charger от 1969 г., който има и втора година на производство – 2021. Няма грешка – машината е направена през 1969 година, но през миналата година е доработена до неузнаваемост и на практика е превърната в нов автомобил.

Автор на този интересен проект е американската компания Ringbrothers. Промените по автомобила са толкова основополагащи, че наистина има основание да се говорим за създаване на напълно нов модел. Дори носещата рама е заменена от напълно нова самоносеща каросерия. Лаковото покритие носи името Pile Up Yellow и е дело на BASF, джантите са направени специално за този автомобил и носят марката HRE.

На тях са обути спортни гуми Michelin Pilot Sport 4S. Наред със Flowmaster спортната изпускателна система автомолилът е получил също карбонов карданен вал, спирачки с шестбутални апарати, регулируеми амортисьори и, най-важното – под предния капак работи умопомрачително мощен V8 двигател, а именно Mopar Hellcat Crate агрегат с механичен компресор, работен обем 6,2 литра и максимална мощност 707 конски сили.

Интериорът съчетава класика и модернизъм и е тапициран с перфорирана черна кожа с жълти декоративни шевове. Контролните уреди са съвременни, а воланът е дело на Ringbrothers. Автомобилът е произведен в един-единствен екземпляр, а цената не се споменава.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт