728 x 90

Гон отмени в последния момент пресконференцията си в Токио

Гон отмени в последния момент пресконференцията си в Токио

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон отмени планираната за днес пресконференция в Токио, като медиите бяха уведомени за нея 2 часа преди отмяната й. Все още не е ясно какво е наложило нейното свикване, както и последвалата отмяна. Последният път, когато Гон обяви, че ще дава пресконференция, на която обеща да разкаже „всичко за процеса”

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон отмени планираната за днес пресконференция в Токио, като медиите бяха уведомени за нея 2 часа преди отмяната й. Все още не е ясно какво е наложило нейното свикване, както и последвалата отмяна.

Последният път, когато Гон обяви, че ще дава пресконференция, на която обеща да разкаже „всичко за процеса” срещу него и как той е режисиран от „бившите му колеги” в Nissan, прокуратурата поиска той отново да бъде арестуван и съдът уважи това искане.

Днес пресконференцията на Гон беше отменена от неговия адвокат, като срещата с медиите трябваше да се състои в Японския клуб на чуждестранните кореспонденти (FCCJ) в Токио, като в клуба също не бяха наясно с причините за отмяната на събитието.

Говорителят на семейство Гон в Токио пък не отговаряше на мобилния си телефон, както и на мейлите, изпратени до него с въпроси за пресконференцията, съобщи агенция Reuters.

Пресконференцията на Гон щеше да съвпадне със срещата на премиера на Япония Шиндо Абе с държавните глави на другите страни от Г-20 в Осака, в която участват и президентът на САЩ Доналд Тръмп и президентът на Франция Еманюел Макрон. Съпругата на Гон Карол обяви, че се е обаждала на Макрон, за да иска съдействието му в битката срещу отношението, което получава Гон в рамките на японската съдебна система. При пристигането си в Япония тази седмица Макрон коментира, че процесът срещу Гон е материя от „личен интерес” за Гон и семейството му.

Срещу Гон има повдигнати три обвинения за укриване на доходи и финансови машинации, като все още не се знае кога точно ще започне процеса срещу него.

Арестът на Гон през ноември и обвиненията срещу него сериозно покачиха напрежението между Renault и Nissan, като в последните години японците все по-открито се противопоставяха на плановете на Гон за сливане на двете компании.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт