728 x 90

Задава се нов кемпер на базата на VW Transporter

Volkswagen загатна за ново поколение на популярния си кемпер California, който се базира на актуалното поколение Transporter бус. Машината ще бъде показана изцяло по време на изложение за кемпери в Дюселдорф в края на август. California 6.1 ще се превърне в първия подобен автомобил от немската марка, който ще разполага с дигитален кокпит. Налице е

Volkswagen загатна за ново поколение на популярния си кемпер California, който се базира на актуалното поколение Transporter бус. Машината ще бъде показана изцяло по време на изложение за кемпери в Дюселдорф в края на август.

California 6.1 ще се превърне в първия подобен автомобил от немската марка, който ще разполага с дигитален кокпит. Налице е и обновена инфотейнмънт система, която предлага различни онлайн услуги след поставя на слециална сим карта.

Задвижването ще бъде поверено на гама от 2.0-литрови дизели като най-мощният от тях ще генерира 196 к.с. Електро-механичен усилвател на волана ще замени досегашния хидравличен.

Volkswagen казва, че California е най-продаваният сериен кемпер в света с годишни доставки от близо 18 000 бройки. През миналата година марката отпразнува производството на екземпляр номер 100 000 от завода си във Хановер.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт