728 x 90

De Tomaso се завърна в бизнеса с радикалния P72

В годината, в която отбелязва 60-тата си годишнина, De Tomaso се завърна в автомобилната индустрия с чисто нов модел. Той носи името P72 и беше представен по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд. Машината има ретро дизайн с обли и плавни форми на каросерията. Конкретните технически характеристики липсват засега, но е ясно, че колата

В годината, в която отбелязва 60-тата си годишнина, De Tomaso се завърна в автомобилната индустрия с чисто нов модел. Той носи името P72 и беше представен по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд.

Машината има ретро дизайн с обли и плавни форми на каросерията. Конкретните технически характеристики липсват засега, но е ясно, че колата се базира на карбоновото шаси от Apollo Intensa Emozione.

Р72 е вдъхновен от класическия модел Р70, като поради тази причина ръчната трансмисия ще бъде запазена. Автомобилът от снимките тук засега е само концепт, но De Tomaso обещава, че серийният продукт ще има идентичен дизайн.

Производството, както името подсказва, ще бъде ограничено до само 72 бройки. Всяка една от тях ще струва поне 750 000 евро като поръчки вече могат да бъдат направени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт