728 x 90

Ford GT Mk II е само за писта и струва 1.2 милиона долара

Ford ще се сбогува с модерния си супер автомобил GT с една последна лимитирана и доста специална серия от модела. Tя носи простичкото име GT Mk II, но съвсем не е обикновена. Машината е разработена с помощта на състезателните инженери от Multimatic. Резултатът е кола, която няма правото да се движи по обществени пътища, но е

Ford ще се сбогува с модерния си супер автомобил GT с една последна лимитирана и доста специална серия от модела. Tя носи простичкото име GT Mk II, но съвсем не е обикновена.

Машината е разработена с помощта на състезателните инженери от Multimatic. Резултатът е кола, която няма правото да се движи по обществени пътища, но е бърза "колкото всяка GT3 машина."

Без ограниченията на шосейните автомобили, GT Mk II получава агресивен аеродинамичен боди кит, който генерира близо 200 килограма допълнително притискане при висока скорост.

Сериозни промени има и по 3.5-литровия V6 двигател. След преработките, той генерира с 200 к.с. повече от автомобила, с който Ford спечели класа си в "24 ч. на Льо Ман" преди три години. С други думи, това е най-мощният сериен GT в историята със своите 700 к.с. 

Ford планира да сглоби само 45 бройки като всяка една ще има цена от 1.2 милиона долара. Поръчки вече се приемат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт