728 x 90

Jeep Gladiator стъпва в Европа с 3.0 V6 дизел

Jeep ще лансира изцяло новия си пикап Gladiator на европейска земя само с един двигател. По данни на производителя, продажбите на модела в Европа ще започнат до края на следващата година. За разлика от Wrangler, върху който се базира Gladiator, пикапът ще се предлага само с 3.0-литров дизелов двигател с "около 260 к.с. и близо

Jeep ще лансира изцяло новия си пикап Gladiator на европейска земя само с един двигател. По данни на производителя, продажбите на модела в Европа ще започнат до края на следващата година.

За разлика от Wrangler, върху който се базира Gladiator, пикапът ще се предлага само с 3.0-литров дизелов двигател с "около 260 к.с. и близо 600 Нм въртящ момент." Припомняме, че Wrangler разполага с 2.2-литров дизел с 200 к.с.

В Европа достъпни ще бъдат три нива на оборудване – Sport, Overland и Rubicon, като първите две ще използват двойно предаване с името Command-Trac. Флагманският модел ще има различна 4х4 система, която ще бъде дори още по-пригодна за офроуд.

Стандартно пикапът ще идва с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за деактивиране на двигателя при покой. Цени все още не са обявени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт