728 x 90

Mazda: Можем да направим спортен хеч от Mazda3, но няма

Mazda: Можем да направим спортен хеч от Mazda3, но няма

Mazdaspeed – едно име, което разтуптява сърцата на верните фенове на японската марка. За жалост, по всичко личи, че скоро то няма да се завърне или поне не върху компактен хечбек. Хироуки Матсимото, ръководител на технологичния отдел във фирмата, признава в скорошно интервю, че Mazda може да създаде спортен автомобил базиран на Mazda3, но няма

Mazdaspeed – едно име, което разтуптява сърцата на верните фенове на японската марка. За жалост, по всичко личи, че скоро то няма да се завърне или поне не върху компактен хечбек.

Хироуки Матсимото, ръководител на технологичния отдел във фирмата, признава в скорошно интервю, че Mazda може да създаде спортен автомобил базиран на Mazda3, но няма намерението да прави такъв.

Причината е проста и очаквана. Компания от ранга на Mazda ще загуби доста средства за разработка на такъв автомобил, а момента те са силно необходими в други направления като електрификация.

Най-пресните спекулации обаче сочат, че Mazda може да се огледа в далеч по-популярните кросоувъри като база за нов спортен модел. CX-3 се посочва като най-възможна алтернатива на хечбека.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт