728 x 90

Corvette може да се превърне в отделна марка с няколко модела

Corvette може да се превърне в отделна марка с няколко модела

Веднага след лансирането на новия Corvette C8 с двигател, разположен пред задния мост, се възродиха слуховете, че GM ще положи още усилия, за да наложи Corvette като самостоятелна марка. Според авторитетното издание Autoweek следващата крачка от развитието на Corvette като самостоятелна марка ще е лансирането на SUV модел или кросоувър, както и на спортен седан.

Веднага след лансирането на новия Corvette C8 с двигател, разположен пред задния мост, се възродиха слуховете, че GM ще положи още усилия, за да наложи Corvette като самостоятелна марка.

Според авторитетното издание Autoweek следващата крачка от развитието на Corvette като самостоятелна марка ще е лансирането на SUV модел или кросоувър, както и на спортен седан. Отделно от това в близко бъдеще се очаква да се появят и нови модели на луксозната марка Cadillac, които ще са базирани на автомобили, създадени от Corvette.

Споделянето на платформи между Chevrolet и Cadillac не е нещо ново, Cadillac XLR е идеалното доказателство за това. Естествено, все още никой от GM не е потвърдил тези слухове и очаквания.

В интерес на истината, слуховете за бъдещото развитие на Corvette бяха подхранени от легендарния бивш вицепрезидент на GM Боб Луц, който преди по-малко от месец предположи, че Corvette трябва да се развие като марка и да предложи луксозен спортен SUV, който да е пазарен съперник на Porsche Cayenne.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт