728 x 90

Volvo вика половин милион коли в сервизите

Volvo вика половин милион коли в сервизите

Volvo стартира третата си голяма сервизна акция за годината, като сега шведската марка вика почти половин милион коли в глобален мащаб в сервизите. Причината е производствен дефект, заради който в някои дизелови двигатели, използвани от Volvo може да се получи стопяване на детайл в мотора. В най-лошия случай стопеният детайл може да доведе до подпалването

Volvo стартира третата си голяма сервизна акция за годината, като сега шведската марка вика почти половин милион коли в глобален мащаб в сервизите.

Причината е производствен дефект, заради който в някои дизелови двигатели, използвани от Volvo може да се получи стопяване на детайл в мотора. В най-лошия случай стопеният детайл може да доведе до подпалването на двигателя и това да застраши живота на пасажерите на борда на автомобила. Информацията е на Euronews, като оттам не уточниха какъв точно е проблематичният детайл в дизеловите мотори на Volvo.

От компанията обаче обявиха, че до момента няма информация за катастрофи или наранявания на хора по тази причина.

Според шведски източници, този технически проблем засяга основно 4-цилиндровите дизелови двигатели на Volvo, произвеждани между 2014 и 2019 година. Говорителят на Volvo Щефан Елфстрьом пък заяви, че сервизната акция е за моделите V40, V60, V70, S80, XC60 и XC90.

Сервизната акция идва в труден момент за Volvo, който е собственост на китайския гигант Geely, тъй като компанията отчете спад на печалбата въпреки нарастването на продажбите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт