728 x 90

Дори и в Chevrolet не знаят топ скоростта на новия Corvette

Макар и Chevrolet да разкри голяма част от техническата инфомация за чисто новото си поколение Corvette, една много важна цифра остава загадка – тази на максималната възможна скорост. Причината за липсата на данни за топ скоростта е доста проста, но и интересна – дори самите инженери и мениджъри в Chevy не разполагат с тази информация.

Макар и Chevrolet да разкри голяма част от техническата инфомация за чисто новото си поколение Corvette, една много важна цифра остава загадка – тази на максималната възможна скорост.

Причината за липсата на данни за топ скоростта е доста проста, но и интересна – дори самите инженери и мениджъри в Chevy не разполагат с тази информация.

"Все още не сме изпробвали, трябва да направим тестове," коментира лично босът на General Motors, Маркус Ройс. Гоорител на фирмата добавя: "Имаме да разкрием още данни за колата, очаквайте ги в близко бъдеще."

Друга важна цифра по отношение на динамичните възможности обаче е ясна. Благодарение на новия си 6.2-литров V6, Corvette C8 може да ускорява от място до 100 км/ч за "под три секунди."

Базовата версия на модела ще се продава на цена от под 60 000 долара. Очаква се през следващите години да видим и далеч по-мощни версии, като се говори дори и за хибриден вариант.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт