728 x 90

Daimler: Нищо не продаваме, не търсим сливане

Daimler: Нищо не продаваме, не търсим сливане

Новият голям китайски акционер в Daimler – дългогодишният партньор на компанията BAIC, който вече притежава 5% от акциите й, даде началото на поредна доза спекулации, че германският гигант може да реши да продаде някое свое подразделение или пък да се опита да се слее или да погълне някой от конкурентите си на глобалния пазар. Точно

Новият голям китайски акционер в Daimler – дългогодишният партньор на компанията BAIC, който вече притежава 5% от акциите й, даде началото на поредна доза спекулации, че германският гигант може да реши да продаде някое свое подразделение или пък да се опита да се слее или да погълне някой от конкурентите си на глобалния пазар.

Точно тези предположения днес се постара да опровергае новият главен изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус, който обясни, че компанията няма намерение да продава подразделението си за производство на камиони, както и че не преследва сливане с BMW. Преди време от BMW също изразиха подобна позиция.

„Нямаме планове за промяна на капиталовата структура на Daimler – обясни Калениус на анализаторите, с които днес обсъжда резултатите на компанията за второто тримесечие. – Освен това, нямаме и планове да се комбинираме по никакъв начин с BMW, по начина по който се спекулира, че ще има размяна на акции или някаква подобна сделка.”

След Geely, BAIC стана вторият голям китайски акционер в Daimler, но и в двата случая китайските инвестиции са обвързани с това двете компании да си осигурят германския гигант като партньор в дългосрочен план. Президентът на Geely обяви след сделката за почти 10% от Daimler миналата година, че целта му е да постигне съюз за развитие на електромобили и автономни автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт