728 x 90

GM и Cruise отлагат дебюта на автономните си автомобили

GM и Cruise отлагат дебюта на автономните си автомобили

Подразделението на GM, което разработва автономни автомобили – Cruise, обяви, че отлага лансирането на серийните модели, тъй като те имат нужда от още изпитания. Представянето на серийните версии на автономните модели на General Motors беше предвидено за 2019 година. Главният изпълнителен директор на Cruise Дан Аман заяви, че компанията ще изпълнява по-мащабна тестова програма в

Подразделението на GM, което разработва автономни автомобили – Cruise, обяви, че отлага лансирането на серийните модели, тъй като те имат нужда от още изпитания. Представянето на серийните версии на автономните модели на General Motors беше предвидено за 2019 година.

Главният изпълнителен директор на Cruise Дан Аман заяви, че компанията ще изпълнява по-мащабна тестова програма в Сан Франциско и потвърди, че компанията работи заедно с Honda и GM за създаването на автономни возила, които са проектирани от нулата да са без водач, а не са преработени серийни коли.

Аман не уточни кога Cruise планира да стартира услуга за споделяне на автономни автомобили, въпреки че първоначалният план беше това да стане до края на 2019 година. През април главният изпълнителен директор на GM Мари Бара отказа да потвърди този срок.

За изминалата една година Cruise набра 7,25 милиарда долара за развитието си, като парите идват от няколко големи компании: SoftBank, Honda и инвестиционната фирма T. Rowe Price.

Аман се задоволи с обяснението, че серийните услуги на компанията ще стартират, когато е сигурно, че те са достатъчно надеждни и безопасни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт