728 x 90

Jaguar Land Rover скоро ще получава мотори на BMW

    През юни Jaguar Land Rover (JLR) и BMW обявиха, че стартират ново партньорство, посветено на съвместното развитие на следващото поколение електрическо задвижване, включително електромотори, трансмисии и електроника за управлението им. Също така двете компании се разбраха и BMW да доставя двигатели с вътрешно горене на JLR, като става въпрос за бензинови, дизелови и хибридни модели,

    През юни Jaguar Land Rover (JLR) и BMW обявиха, че стартират ново партньорство, посветено на съвместното развитие на следващото поколение електрическо задвижване, включително електромотори, трансмисии и електроника за управлението им. Също така двете компании се разбраха и BMW да доставя двигатели с вътрешно горене на JLR, като става въпрос за бензинови, дизелови и хибридни модели, а британската компания ще съсредоточи ресурсите си в развитието на електрическото задвижване.

    Ако това стане, BMW ще увеличи производството си на двигатели, за да доставя извън рамките на компанията, където влизат още Rolls-Royce и Mini.

    Информацията все още не е потвърдена и не се знае кои точно мотори ще бъдат предназначени за британската компания. Според последните слухове при фейслифта на Jaguar F-Type спортният модел може да получи 4,4-литровият V8 с две турбини на BMW, което ще го направи първия модел в историята на компанията с баварско задвижване.

    В същото време говорител на JLR потвърди пред WardsAuto, че компанията „няма планове да изнася производството” на своите бензинови и дизелови мотори от фамилията Ingenium, които са с 4 и 6 цилиндъра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт