728 x 90

Юбилеен Ford Mustang55 за Европа

През тази година Ford Mustang отбелязва 55-годишнина: премиерата на първото поколение в Америка се състоя на 17 април 1964 година. Сега мустанги се продават в много държави по света и затова юбилеят компанията отбелязва глобално. Например, за европейския пазар е подготвена специална серия автомобили Ford Mustang55. Тези купе и кабриолет имат двигател V8 5.0 с

През тази година Ford Mustang отбелязва 55-годишнина: премиерата на първото поколение в Америка се състоя на 17 април 1964 година. Сега мустанги се продават в много държави по света и затова юбилеят компанията отбелязва глобално.

Например, за европейския пазар е подготвена специална серия автомобили Ford Mustang55. Тези купе и кабриолет имат двигател V8 5.0 с мощност 450 к.с., а отличието от "обикновените" машини се свеждат до декора.

Върху капака и бордовете са нанесени черни ленти, в същия цвят са украсени радиаторната решетка и колелата, а по купето и на покрива. С доплащане се предлага оригинален спойлер върху багажника.

Основна особеност в салона е металният накрайник за скоростния лост. Едновременно с това е анонсирана неголяма доработка за базовия Мустанг с турбочетворка 2.3 EcoBoost (290 к.с.). Сега при него има същата радиаторна решетка и емблеми, както при мощните версии с приставка Shelby, а ауспухът може да променя силата и тембъра на излизащия звук от тръбите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт