728 x 90

Ford Puma ще има и ST версия

    Шефовете на Ford обсъждат възможността възроденият модел Puma да получи и спортна ST версия. Естествено, Puma се възражда като SUV модел, а не като спортно купе какъвто беше оригиналът, но може да се окаже отлично допълнение на ST-версиите на популярните Fiesta и Focus. Тази възможност беше потвърдена от шефа на глобалното развитие на моделите на

    Шефовете на Ford обсъждат възможността възроденият модел Puma да получи и спортна ST версия. Естествено, Puma се възражда като SUV модел, а не като спортно купе какъвто беше оригиналът, но може да се окаже отлично допълнение на ST-версиите на популярните Fiesta и Focus.

    Тази възможност беше потвърдена от шефа на глобалното развитие на моделите на Ford Хау Тай-Тан, който обаче не даде окончателен отговор. Предполага се, че Puma ST ще получи 1,5-литров бензинов турбо мотор с 3 цилиндъра и 200 конски сили – решение, заето от Fiesta ST.

    Версията ST на Puma няма да се различава особено по дизайн от варианта ST Line, който беше показан през април, но разликите ще са важни: нови настройки на окачването и шасито като цяло, диференциал с ограничено приплъзване като екстра, различни режими на работа на двигателя, трансмисията и колата, избирани от водача и дори лаунч контрол за максимално ефективно потегляне.

    Според Тай-Тан, целите на Ford в Европа са компанията да предлага ST версия на всеки свой модел на пазара. В Америка с ST версии разполагат и големите SUV модели Edge и Explorer.

    Най-вероятно ще има и нов Focus RS, който вече се разработва, но едва ли ще бъде представен преди 2022 година, когато новото поколение на модела ще е стигнало до средата на жизнения си цикъл.

    „По този въпрос не мога нищо да ви кажа, но всички ние знаем колко важен модел и Focus RS”, допълни Тай-Тан, който отказа да потвърди и дали новият хотхеч ще има хибридно задвижване, както усилено се спекулира.

    Илюстрация: Autocar

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт