728 x 90

Magna ще произвежда електромобили за китайци

    Китайският гигант BAIC и Magna задълбочават партньорството си в Китай, след като Magna беше избрана да произвежда електромобили за BAIC, предназначени за местния пазар. Magna за първи ще има производство извън Европа, като става въпрос за 180 000 коли годишно и първият електромобил трябва да слезе от поточната линия преди края на 2020 година. Производството

    Китайският гигант BAIC и Magna задълбочават партньорството си в Китай, след като Magna беше избрана да произвежда електромобили за BAIC, предназначени за местния пазар.

    Magna за първи ще има производство извън Европа, като става въпрос за 180 000 коли годишно и първият електромобил трябва да слезе от поточната линия преди края на 2020 година.

    Производството ще е под шапката на съвместно предприятие на BAIC и Magna, като китайците вече обявиха, че натрупаният опит от страна на екипа на Magna ще е решаващ за изграждането на имидж на продукцията, която би трябвало да е с най-високо качество.

    Споразумението между двете компании предвижда и възможност съвместната компания да предлага производство на електромобили и на други компании, извън съюза на BAIC и Magna.

    Magna вече произвежда в Австрия I-Pace за jaguar, както и plug-in хибрида BMW 530e iPerformance.

    Все още не се знае какви точно модели ще произвежда Magna в Китай, но най-вероятно те ще са от гамата на BJEV – марката на BAIC за електромобили и по-точно – самостоятелния подбранд Arcfox.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт