728 x 90

Туркменистан ще купи цялата гама на Aurus

    Президентът на Туркменистан планира да закупи цялата гама автомобили Aurus, които се разработва в рамките на проекта "Кортеж". Това съобщи главата на държавата Гурбангула Бердимухамедов след като огледа модела Aurus Senat заедно с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев. Както съобщава агенция "Интерфакс", на Бердимухамедов е демонстрирана лимузина с цвят Lustre White, която е произведена през

    Президентът на Туркменистан планира да закупи цялата гама автомобили Aurus, които се разработва в рамките на проекта "Кортеж". Това съобщи главата на държавата Гурбангула Бердимухамедов след като огледа модела Aurus Senat заедно с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев.

    Както съобщава агенция "Интерфакс", на Бердимухамедов е демонстрирана лимузина с цвят Lustre White, която е произведена през юли 2019 г. в единствен екземпляр. Автомобилът е показан преди началото на сесията на първия Каспийски икономически форум. От своя страна, Дмитрий Медведев също е потвърдил, че заявката за машината е приета.

    Седаните Aurus Senat S600 и лимузините Aurus L700 се предлагат с хибридна силова установка на базата на 4,4-литров бензинов двигател V8, който работи с компактен електрически агрегат и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Общата мощност на моторите е 600 конски сили.

    Скоро моделната гама на Aurus ще се попълни с всъдеход Komendant, миниван Arsenal, както и "гражданска" модификация на парадния кабриолет, взел участие в парада на Победата на 9 май на Червения площад. Серийното производство на автомобилите ще бъде организирано за завод на Ford Sollers.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт