728 x 90

Колекционерски модел за края на Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce представи специална версия на седана Ghost под името Zenith, появяването на който е предвидено за края на производството на модела от сегашното поколение. Автомобилът ще бъде пуснат в ограничен тираж от 50 екземпляра. Машините от колекционерското издание Zenith се явява препратка към концептуалната кола 200EX, който беше представен през 2009 г. на автосалона в

Rolls-Royce представи специална версия на седана Ghost под името Zenith, появяването на който е предвидено за края на производството на модела от сегашното поколение. Автомобилът ще бъде пуснат в ограничен тираж от 50 екземпляра.

Машините от колекционерското издание Zenith се явява препратка към концептуалната кола 200EX, който беше представен през 2009 г. на автосалона в Женева в качеството на предшественик на серийния Ghost. Rolls-Royce Ghost Zenith е получил фирмената статуетка "Духът на екстаза" с особена гравировка с името на специалната серия.

Основен елемент в интериора е емблемата върху централната конзола с покритие изпълнено с мотиви от чертежите на концепта 200EX. При това всеки от 50-е уникални блока е направен от разтопена фигурка "Духът на екстаза" от известния прототип.

В оформлението на задните седалки е използван кант, даващ препратка към креслата на оригиналния модел Silver Ghost от 1907 година. Таванът на седана е украсен със "Звездно небе" с ефект "падаща звезда". За създаването на такава опция са използвани повече от 1300 оптични светодиодни елемента, вплетени ръчно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт